Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 20 februarie 2017

O duminică altfel la biblioteca „Ovidius”

Serviciul Micii Cercetători Ecologiști care văd în „verde” mai mult decât „o culoare” s-au întrunit din nou la biblioteca Ovidius pentru a experimenta, pentru a-și dezvolta gândirea critică și analitică.
Activitatea de astăzi s-a desfășurat într-un mod original, într-o combinație de științe, de metode, precum ecologia cu filologia și experimentul cu lectura, deși toate acestea s-au intercalat între ele cu un scop premeditat, de-a utiliza tot ce e natural, ecologic și de-a slăvi versul vierean, de-a deduce semnificația genericului acestei activități: Era-n duminici altfel!, având la bază poezia Duminica de Grigore Vieru.
Copiii sunt cei care-și modifică permanent ideile, dorințele, iar propunerea doamnei Lilia Don-Ciobanu de-a se metamorfoza în agenți secreți a fost acceptată, deoarece copiii au tendința să acapereze tot ceea ce le trezește curiozitatea și mai ales, ceea ce are aspect de mister, la fel ca și primul experiment Cerneala invizibilă.
Acesta constă în utilizarea materialelor din universul imediat, precum lămâia, bineînțeles să scrii un mesaj cu suc de lămâie nu e într-atât de ușor, dar e captivant, în momentul când poți descifra mesajul la flacăra unei lumânări și concomitent conștientizezi că această magie are loc în urma procesului de oxidare.
Pregătiți mereu pentru a experimenta cu propriile mâinuțe, copiii nu au încetat ofere atât întrebări, cât și răspunsuri, iar observația le-a fost sporită și de sticluța cu vopsea-praf diluată în apă, care în momentul intercalării acesteia cu un magnet, acesta acapara toată vopseaua, termenul dedus de copii a fost magnetizarea, care are loc datorită particulelor de metal din vopsea.
La final, copiii așteptau cu nerăbdare experimentul dulce, iar prăjiturile căpătau un alt aspect, atunci când cei mici le atribuiau o nuanță de ciocolată în diverse forme, după imaginația proprie.

 O duminică la biblioteca Ovidius e o duminică altfel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu