Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 14 decembrie 2012

Expoziție virtuală de carte


Vasile Romanciuc, poetul cu aripi de carte

 
Scriitorul Vasile Romanciuc în discuție cu cititorii la  Biblioteca Ovidius
”Simplu în aparență și complex în esență” cum îl definește criticul Ion Ciocanu, scriitorul Vasile Romanciuc s-a născut la 17 decembrie 1947 s. Bădragii Noi, r-ul Edineț în familia agricultorilor Alexei și Ana Romanciuc. După absolvirea școlii medii își continuă studiile la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Filologie, Secția Ziaristică.  După absolvire, este redactor la postul de radio ,,Luceafărul”, consultant la Uniunea Scriitorilor, redactor la editurile ,,Literatura artistică”, ,,Gheorghe Asachi”, ,,Museum”. În prezent este şef de redacţie la Editura ,,Prut Internaţional”. A debutat editorial în anul 1974  cu volumul de versuri ”Genealogie”. Ca scriitor pentru copii este cunoscut ți îndrăgit de micii cititori prin cărțile ”Dacă ai un prieten”, ”Pământul părinților, pământul copiilor”, ”Doi iezi”, ”Uriașul cu trei ochi”. În anul 1998 în cadrul ediției a II-a a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret din Chișinău cartea ”Floarea zburătoare” a fost cartea-surpriză și oferită  vizitatorilor. O altă carte pentru copii ”Copilul cu aripi de carte” s-a învrednicit în anul 2006 de Premiul ”Cartea Anului” la ediția a X-a a salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret. În anul 2007 cartea ”O furnică în bibliotecă” este cartea-surpriză la ediția a XI-a a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret.
Toate poeziile pentru copii scrise de poet denotă o dragoste infinită pentru micul cititor.
Dragi copii și părinți biblioteca noastră vă oferă câteva dintre lucrările autorului care sunt în colecția bibliotecii și pe care vă aşteptăm cu drag să le împrumutaţi.
Romanciuc, Vasile. Copilul cu aripi de carte. – Ch. : Prut internațional, 2006. – 32 p.
Cartea ”Copilul cu aripi de carte” a câştigat Premiul Cartea anului la Salonul de Carte pentru Copii, Chişinău, 2006. Autorul le oferă micilor cititori o serie de poezii hazlii, dar pline de înţeles, îndemnându-i pe copii să citească pentru a creşte deștepți şi înţelepţi. Sunt poezii originale ce cultivă respectul pentru învăţători (Învăţătorii), dragostea de carte (Cartea), poezii care îi ajută pe copii să cunoască personaje noi - Somnea, bostanul cel lăudăros, piticul de curte, Păcală - şi istoriile lor năzdrăvane, versuri despre sărbătorile de iarnă (Un brăduţ împodobit, Omul de zăpadă). Poetul V. Romanciuc le organizează micilor cititori o excursie superbă în Canelumea, o ţară în care toate se-ntâmplă pe dos, iar, în final, le propune o minunată reţetă de vacanţă.
Romanciuc, Vasile. O furnică în bibliotecă. – Ch. : Prut internațional, 2007. – 32 p.
Cartea ”O furnică în bibliotecă” oferă copiilor o serie de poezii despre carte, bibliotecă ce cultivă respectul pentru înțelepciune, dragoste față de lectură. 

Câteva lucruri știute despre carte și cărți
Dragii mei copii deștepți,
Înțelegeți bine, foarte:
Una este să ai cărți,
Alta este să ai carte.
Însă, pe de altă parte,
Dragii mei copii deștepți,
Cine vrea să aibă carte
Trece mai întâi prin cărți.
Romanciuc, Vasile. De ce plânge clovnul?. – Ch. : Prut Internațional, 2009. – 32 p.

Romanciuc, Vasile. Toate întâmplările se prefac în cuvinte. – Ch. : Prut Internațional, 2000. – 32 p.
Romanciuc, vasile. Poveștile lui Ion Creangă. – Ch. : Museum, 1996. – 12 p.

Romanciuc, Vasile. Uriașul cu trei ochi = Trehglazâi velikan. – Ch. : Hyperion, 1991. – 128 p.
Vă aşteptăm să faceţi cunoştinţă cu  opera poetului prin intermediul cărţilor la Oficiul Împrumut al bibliotecii noastre unde este vernisată expoziția de carte ”Vasile Romanciuc un poet al firescului și candorii”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu