Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 16 noiembrie 2012

Eseu "Biblioteca – Templu al cunoașterii"

   Adevărata universitate a viselor noastre este o bibliotecă. Locul unde mergem să citim, să ascultăm, să discutăm, să ne întîlnim cu cartea, cu scriitorul, cu editorul, cu pictorul, cu umoristul, cu alţi semeni de ai noştri ingenioşi, interesanţi și setoși de a țese noi performanțe și de a valorifica potențialul cunoașterii. Biblioteca este locul care ne păstrează amintirile, ne delectează sufletul, ne farmecă cu mulţimea de tezaure ce așteaptă fără răgaz răsfoite.
    Biblioteca este templul învăţăturii, deoarece doar în bibliotecă pot să-mi hrănesc sufletul şi gândul cu cele mai diverse cunoştinţe. Din păcate, astăzi Internetul şi alte tehnologii informaţionale concurează cu biblioteca, dar totuşi, cred că nimeni niciodată nu va reuşi să înlocuiască cartea cu alte invenţii. Biblioteca va rămâne mereu cu porţile deschise pentru omenire, pentru că doar ea este uşa larg deschisă spre viitor şi doar într-o bibliotecă ai şansa să fii superior!
   Eu mi-am imaginat mereu paradisul sub forma unei biblioteci – o împărăţie a cărţilor, o bogăţie spirituală fără de preţ. Pentru mine biblioteca este ca o a doua casă, o şcoală unde poţi mereu învăţa. Să citesc şi să frecventez biblioteca în timpul liber a devenit o obişnuinţă. Biblioteca ne ghidează ca printr-un labirint de enigme, care ne ajută să devenim mai inteligenţi, mai buni şi mai deştepţi, pentru că nicăieri nu vom găsi un limbaj mai frumos şi mai corect decît în carte.
    Pe parcursul a trei ani de studii nu a trecut nici o zi fără ca să nu pășesc pragul unei biblioteci. Biblioteca „B. P. Hașdeu” este un templu al lecturii, ce ne permite să vorbim cu cartea - icoana sufletelor noastre ce ne pictează cu iscusință cunoștințele.
   Cert este faptul că biblioteca este un remediu pentru minte, iar cărţile – remediu pentru suflet. Astfel biblioteca devine mai vizibilă şi demonstrează că răspunde tuturor doleanţelor şi referinţelor utilizatorilor contemporani, ea constituind veriga principală în educaţia culturii și piatra unghiulară a unei cariere nobile. Prin urmare afirm cu certitudine că biblioteca e o oază de linişte şi de frumos al sufletului, iar cartea – oglindă și popas al spiritului spre realizare. Și într-adevăr aşa cum spunea și marele înțelept Miron Costin: „Nu este alta, mai frumoasă şi mai de folos în toată viaţa omului zăbavă, decît cetitul cărţilor”.
   Dacă vreți să obțineți cheia succesul pierdeți-vă în labirintul cărților și sorbiți lacom din nectarul cunoștințelor!!!
Alina Condur, studentă an. IV,
Universitatea de Stat din Tiraspol, facultatea litere

4 comentarii: