Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 27 aprilie 2012

ZIUA DRAPELULUI DE STAT AL REPUBLICII MOLDOVA

Tricolorul a fost desemnat oficial Drapel de Stat pe 27 aprilie 1990 de către deputaţii primului Legislativ.

Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova este sărbătorită la 27 aprilie, fiind instituită de Parlamentul Republicii Moldova la 23 aprilie 2010.

Pentru doritorii de a se informa despre evoluţia istorică a semnelor de stat de la începuturile Ţării Moldovei până în prezent propunem o trecere în revistă a unor volume de carte din colecţia bibliotecii „Ovidius”.

Jitaru, Grigore. Blazoane domneşti : În Ţara Românească şi Moldova sec. XII-XV / Grigore Jitaru. – Ch. : Ed. Uniunii Scriitorilor, 1997. – 216 p. : il. Propunem această carte tuturor celor pasionaţi de a afla informaţii despre Blazoanele dinastice din stema de stat a Moldovei, despre evoluţia stilistică a piesei heraldice „cap de taur în întâmpinare” din stema de stat a Moldovei, stema şi blazonul lui Ştefan cel Mare, Domn al Moldovei în anii 1457-1504.

  Mischevca, Vladimir. Simbolurile Ţării Moldovei : (Din istoria vexiologiei şi sigilografiei heraldice moldoveneşti din sec. XIV-XIX) / Vladimir Mischevca, Ion Negrei, Alexandru Nichitici ; Acad. de Ştiinţe a Republicii Moldova, Inst. de Istorie. – Ch. : Ştiinţa, 1994. – 126 p.
În lucrare se prezintă şi o descriere cronologică a diferitor categorii de steaguri moldoveneşti, evidenţiind cromatica lor tradiţională pe parcursul istoriei multiseculare a Ţării Moldovei. Lucrarea este adresată unui cerc larg de cititori care se interesează de istoria Moldovei.

Simbol al demnităţii / red.-alcăt. : M. Adauge. – Ch. : Cartea Moldovenească, 1990. – 80 p. 
Culegerea cuprinde articole în care autorii, istorici de profesie, pledează pendru revenirea la simbolurile tradiţionale ale poporului, în primul rând la drapelul autentic – Tricolorul, demonstrând documentar acest drept istoric al nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu