Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 27 aprilie 2012

CĂLĂTORII FASCINANTE PE DVD (expoziţie virtuală)

La fiecare două săptămâni fondul de documente electronice al bibliotecii “Ovidius” se îmbogăţeşte cu un nou document apărut în Colecţia DVD „În Jurul lumii”, pus la dispoziţia utilizatorilor, începând cu anul 2010, de editura DeAGOSTINI. Este o colecţie de reviste ce ne îndrumă spre călătorii fascinante prin ţările lumii, însoţite cu DVD-uri. Fiecare DVD conţine:70-100 minute de informaţii diverse despre locul respectiv, imagine şi sunet de înaltă calitate, meniu de selectare a diverselor capitole. Continuăm să prezentăm şi să vă recomandăm să utilizaţi cele mai recente DVD-uri întrate în colecţiile bibliotecii. Documentele sunt disponibile pentru consultare în sala de lectură a bibliotecii şi împrumut la domiciliu. Călătorii şi vizionări plăcute!
Grecia. Leagănul democraţiei. Marile opere ale Antichităţii. - Bucureşti: Deagostini, 2010 Deşi nu este o ţară foarte mare, Grecia a jucat un rol fundamental în istoria Europei. Aici au luat naştere principiile democraţiei şi Jocurile Olimpice, este patria filosofiei, a poeziei şi a teatrului, fiind un adevărat muzeu în aer liber. În această călătorie, Legendele Olimpului prind viaţă. Traversăm Grecia în timp şi spaţiu, pornind din antichitate până în prezent.
Israel. Pământul Sfânt al celor trei mari religii. - Bucureşti: Deagostini, 2010 Nu mai există un alt loc pe lume ca Israelul - această fâşie îngustă de pământ a devenit de nepreţuit pentru trei mari religii ale omenirii: iudaică, creştină şi musulmană. Disputat de secole de adepţii lor, acest spaţiu al păcii se dovedeşte a fi un măr al discordiei.
Calea Ferată Transsiberiană. O epopee pe şine. - Bucureşti: Deagostini, 2011 Cea mai lungă cale ferată din lume, trenul transsiberian pleacă de la Moscova, trece prin Sankt Petresburg şi ajunge până în China, la Bejing. Pentru cei care nu agreează turismul extrem cea mai bună modalitate de cunoaştere a Siberiei este călătoria cu trenul transsiberian, colocvial denumit Transib.
Veneţia. Oraşul plutitor. Cu gondola pe Canal Grande. - Bucureşti: Deagostini, 2010 Oraşul plutitor supranumit de locuitorii săi Serenissima este unic în întreaga lume: construit cu sute de ani în urmă, la gura unei lagune, continuă sa fascineze turiştii prin comorile şi prin atmosfera sa inegalabilă.
Seychelles. În mijlocul oceanului. - Bucureşti: Deagostini, 2012 Insuliţele din Oceanul Indian reprezintă împlinirea visului unei vacanţe ideale. Cele mai frumoase dintre ele — Seychelles — sunt un adevărat paradis tropical. Pe aceste insuliţe coraligiene, în marea parte nepopulate, plajele sunt scăldate de apele turcoaz ale oceanului, iar în zare se văd valurile sparte de recif şi cerul azuriu.
California. Pe ţărmul însorit al Pacificului. - Bucureşti: Deagostini, 2010 Statul California face parte din Statele Unite ale Americii din anul 1850. Este un stat care a devenit simbolul bogăţiei, al faimei şi al bunăstării, este un loc fascinat, mângâiat de razele soarelui şi scăldat în vest de apele oceanului albastru.
Nepal. Vechiul regat din Himalaya. - Bucureşti: Deagostini, 2012 Republica Federală Democrată Nepal este situată în Asia de Sud, în partea centrală a zonei Himalayei, care ocupă aproape întreaga suprafaţă a Nepalului, reprezintă cea mai frumoasă carte de vizită a acestui stat.
Roma. Cetatea eternă. Pe urmele împăraţilor şi ale papilor. - Bucureşti: Deagostini, 2010 ,,Toate drumurile duc la Roma'' — în urmă cu 2000 de ani, această afirmaţie postula că Roma este inima lumii, capitala lumii antice şi a Bisericii Catolice - este un oraş de o frumuseţe desăvârşită datorită mulţimii de turişti care vizitează oraşul pe tot parcursul anului pentru a vedea splendidele sale monumente, casele sale în nuanţe delicate de roşu şi ocru, combinate cu antica marmură albă.
SUA. Parcurile Naţionale. Frumuseţea sălbatică a naturii (Partea I). - Bucureşti: Deagostini, 2010 Călătoria prin cele mai spectaculoase şi sălbatice Parcuri Naţionale din SUA este o întâlnire fascinată cu natura. Varietatea florei, a faunei a climei a peisajului este atât de mare încât abia dacă reuşesc turiştii care vizitează America să vadă o parte infimă din tot ce merită de vizitat.
Israel. Pământul Sfânt al celor trei mari religii. - Bucureşti: Deagostini, 2010 Nu mai există un alt loc pe lume ca Israelul - această fâşie îngustă de pământ a devenit de nepreţuit pentru trei mari religii ale omenirii: iudaică, creştină şi musulmană. Disputat de secole de adepţii lor, acest spaţiu al păcii se dovedeşte a fi un măr al discordiei.
Mallorca. Insula liniştită. - Bucureşti: Deagostini, 2012 Mallorca este cea mai mare insulă din Arhipelagul Balearelor şi e una dintre cele mai apreciate destinaţii turistice la ora actuală, datorită diversităţii şi frumuseţii sale.
Bali. Insula celor o mie de temple. - Bucureşti: Deagostini, 2012 Farmecul, culoarea şi caracterul insulei Bali, numită şi ,,insula zeilor şi a demonilor'' sau ,,insula celor o mie de temple'', cu greu pot fi redate printr-un simplu nume. Originalitatea ei îi uimeşte pe toţi vizitatorii care sunt pentru prima dată şi desluşesc tainele acestei culturi aparte. Selecţie de Valeria Beţivu, bibliotecar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu